17 september 20182 Comments

Kansen en drijfveren in sales; een persoonlijk verhaal

De meeste van de mensen die dit lezen weten al redelijk goed wie ik ben. Een aantal van jullie zullen ook mijn eerdere blogs al eens gelezen hebben. Ik ben vrij openhartig vind ik, maar dit wordt toch een iets persoonlijkere blog.

Ik wil graag iets met jullie delen op het gebied van mens zijn. Het is mij opgevallen dat de wereld van de sales vaak een machowereldje is. Het gaat hier om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk deals sluiten. Het is nooit genoeg. Alles draait om het geld dat je binnen kan harken.

Als je kijkt naar mijn geboorteplaats, wordt het snel duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen opgroeien in een wereld waar het er zo aan toe gaat. Als kind ben ik geadopteerd vanuit het prachtige India. Wat mij dan ook raakt, is dat ik vanuit Sawantwadi naar Amsterdam ben gekomen en de kans heb gehad om wat van mijn leven te maken. Veel kinderen uit deze regio hebben niet zo’n kans gekregen.

Ik bof enorm met de lieve ouders die mij in Amsterdam en later in Badhoevedorp hebben opgevoed. Ik had het geluk dat ik opleidingen kon volgen en dat ik kon sporten. Voor de gewone Nederlander is dit heel normaal. Maar dat is het alleen niet.

Ik ben mij er erg van bewust dat mensen in India nooit de kansen hebben gekregen die ik wel heb gehad. Kinderen grootbrengen is een luxe die veel mensen zich niet kunnen veroorloven. Als je kind onverhoopt ziek wordt, is het voor veel mensen onmogelijk om de zorg voor dat kind te betalen. Veel kinderen worden hierom te vondeling gelegd of naar een staatstehuis gebracht.

Ik wil dit met jullie delen, om jullie op het hart te drukken dat het leven niet slechts om geld draait. Mijn drijfveer als ondernemer is dan ook dat ik mensen wil helpen om een gezonde groei door te maken en realistische doelen na te streven. Op die manier houden mensen ook tijd over om te leven voor mensen. Dat is volgens mij ook een balans die je zult moeten aanhouden. Professioneel succes balanceren met tijd voor de mensen om je heen.

Daarnaast wil ik de kansen die ik heb gekregen benutten en deze kansen doorgeven aan jullie. Sales by Ketan probeert te allen tijde zoveel mogelijk mens gericht te zijn en mensen echt te helpen. Dit is een boodschap die ik aan mijn professionele omgeving wil doorgeven.

Sales is altijd lastig en er gaat heel veel strategie en kennis aan vooraf. Maar ik denk dat het hebben van een drijfveer en leidende normen en waarden alsnog heel erg belangrijk zijn voor het succesvol uitvoeren van dit vak. Ik werk vanuit dankbaarheid en behulpzaamheid.

Ik hoop jullie toch een beetje inspiratie meegegeven te hebben met deze blog. Hopelijk spreken we elkaar binnenkort eens!

Tot snel,

Ketan

14 september 2018Geen reacties

Sales by Ketan gaat samenwerken met RyksGin

Sales by Ketan is een samenwerking aangegaan met RyksGin. Sales by Ketan zal RyksGin begeleiden in het opschalen van het bedrijf, zodat het bedrijf landelijke bekendheid krijgt. Bij dit proces zullen coaching en nieuwe verkoopkanalen zoeken de prioriteit hebben.

20 juli 2018Geen reacties

Top 5 zomertips

De zomer is een vreemd seizoen. Aan de ene kant is het hartstikke komkommertijd, maar aan de andere kant kan je ook een enorme slag slaan met alle rust en vrije tijd die je hebt. Ik heb een aantal tips om je goed de zomer door te helpen:

  1. Ga langs bij je klanten en schenk ze aandacht als ze op vakantie zijn. Probeer eens een praatje te maken met de collega's binnen de organisatie. Leer elkaar beter kennen.
  2. Blik terug voor jezelf en onderzoek wat goed ging afgelopen jaar. Bekijk ook op welke vlakken je jezelf nog kan verbeteren.
  3. Neem de tijd voor een goed accountplan voor het komende seizoen. Je hebt nu alle tijd om een uitgekiende planning te maken.
  4. Werk je administratie bij en zorg dat je zonder achterstand op vakantie gaat.
  5. Probeer de dag voor je op vakantie gaat niet te laat naar huis te gaan van kantoor. Zo ga je fris je vakantie is de kans groter dat je uitgerust thuiskomt.

Namens Sales by Ketan wens ik jullie een warme zomer toe. Neem het ervan en zorg dat je uitgerust weer aan het werk kan!

2 juli 2018Geen reacties

Aflevering 3: Nee tegen no cure, no pay

Ik loop recentelijk regelmatig tegen iets aan in mijn dagelijkse werkzaamheden in de sales. Eigenlijk zijn er twee opties als je verantwoordelijk bent voor de sales of marketing van een bedrijf. Je kan normaal betaald worden voor je werkzaamheden, of je kan een no cure, no pay-regeling aangegaan zijn. Als je niet een bepaald aantal verkopen behaalt, bijvoorbeeld, heb je geen geld verdiend. Een extreme uitwas van het bonussysteem. Persoonlijk ben ik het ten zeerste oneens met deze regeling. Dit schopt mij tegen het zere been.

Read more

16 maart 2018Geen reacties

Aflevering 2: Een klassiek beeld van sales

Allereerst wil ik even de kans nemen om jullie te bedanken! Ik heb veel positieve reacties gehad op de vorige blog, en ik ben dan ook blij dat je nu deel twee van mijn blog leest. In deze blog zal ik ingaan op mijn visie op sales. Persoonlijk vind ik dat sales een verkeerde kant ingeslagen is. Ik pleit dan ook voor de terugkeer naar het klassieke beeld van sales, met minder focus op het succes van de salespersoon, en meer focus op het helpen van de beoogde klant.

Read more

5 februari 2018Geen reacties

Blogs by Ketan

Gefeliciteerd, jullie lezen op dit moment aflevering 1 van mijn nieuwe blog! Mijn naam is Ketan Gunnink, ik ben de eigenaar van Sales by Ketan en per nu begin ik met bloggen. In deze blogs, die gedeeld zullen worden op mijn Facebook en mijn LinkedIn, vertel ik jullie graag over mijn visie op het gebied van salestechnieken en -strategie.

Read more