We zien, ook bij sales, dat alles digitaal wordt. De ironie wil dat deze blog jullie via het internet bereikt. De online-ontwikkeling is dan ook allesbehalve negatief. Toch moet je ook sceptisch zijn waar het nodig is. De oudere groep ondernemers, van pak hem beet 55 of ouder, blijft soms toch achter in de razendsnelle online wereld. Ik probeer daar meer aandacht aan te besteden.

Het persoonlijke moet natuurlijk altijd behouden blijven. Resultaten online zijn niets waard als je die in het ‘echte’ leven niet kan bekrachtigen. Voor de mens is het niet goed als de focus ligt op de online leefwereld. Je moet je focus meer balanceren.

Ik probeer contact te houden op een aantal manieren. Zo ga ik soms nog weleens koud naar binnen. Vroeger deed ik dat vaker, maar omdat nu de ondernemer vaak geen tijd meer heeft voor zulke spontane ontmoetingen ligt het aantal koude bezoeken nu lager. Maar toch, ook als ze geen tijd voor je hebben, hebben ze wel even je gezicht gezien. En dat is zeker wat waard! Het toont assertiviteit en betrokkenheid.

Tegenwoordig probeer ik vaker een afspraak te maken. Niet alles hoeft via de mail of telefonisch geregeld te worden. Het is veel waard om af en toe een afspraak te maken en een project face-to-face met elkaar te bespreken. Contact via Whatsapp of email met de klant probeer ik minimaal te houden. Op z’n minst probeer ik toch te bellen. Toch is het beste om gewoon een afspraak te maken voor een bak koffie.

Investeer in fysieke tijd voor je klanten! Het is goed voor zowel je klant als voor jezelf. Dus, binnenkort maar eens een bakkie doen?

Ketan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top